Anasayfa / Güzellik / 2014 Makyaj Trendleri

2014 Makyaj Trendleri

Makyajda hangi renkler moda? Kırmızı rujun alternatifi ve minimalist makyaj nedir, renk bloklamasına uygun makyaj önerileri, doğal makyaj tüyoları, makyajınızın kalıcı olmasının sırları ve kesinlikle sahip olmanız gereken makyaj malzemeleri nelerdir, fiskosta.com’da.

Gözler

Gözlerde gümüş metalik tonları dikkat çekerken, likit eyelinerlar bu sezon da göz makyajının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Hafif makyajı sevenler için koyu lacivert buğulu göz makyajı, sezonda en çok tercih edilenler arasında bulunuyor.

göz makyajı

Dudaklar

Kırmızı ruj, kadınların yine olmazsa olmazlarının arasında yerini almış durumda. Herkes bu kadar iddialı olmak zorunda mı? Tabii ki hayır; sizler için ise, mürdüm tonları harika bir seçenek oluşturuyor. Çok daha cesurum diyenlerin ruj rengi, turuncuya çalan kırmızılar.

dudak makyajı

Bu sezon makyaj, doğallığı vurgulamaktadır. Kendi yüzünü, cildini ve tarzını tanıyıp, kendini yansıtan makyaj yaptırmak trend.

Minimalist makyaj

Makyajda da minimalist modası her geçen gün daha bir ilgi görüyor. Minimalist makyajın tercih edilmesinin sebebi, her ortama ve giyime rahatlıkla uyum sağlayabilmesidir.

Minimalist makyaj nedir?

Minimalist makyaj, doğal tonların tercih edilerek yüz hatlarının net olarak ortaya çıkarılmasıdır. Doğal tonlarla yapılan göz makyajı canlı renkte bir rujla tamamlanır ki, dudaklar, ön plana çıkabilsin.

Renkli bir kombine yine rengârenk bir makyaj hiç yakışmayacak ve çok abartılı duracaktır. Ama siyah bir elbiseye de en çok yakışacak, yine bir kırmızı rujdur. Kırmızı rujun mat olması ise, sizi çok daha şık bir görüntüye ulaştıracaktır.

Renk bloklamasında makyaj önerileri

Sezonun trendi renk bloklaması modasında makyaj seçimi biraz zor görünmekte ve kafaları karıştırmaktadır. Ancak renk bloklaması zaten yeterince canlı ve renkli olduğu için, makyaj toprak tonlarında yapılmalıdır ki, sonuç çok daha risksiz olsun. Ten rengi, her zaman renk bloklaması yaptığınız durumlarda başınızın tacı olmalı. Yalnız, ruj bu öneriye dâhil değildir. Aksine, rujun canlı seçilerek vurgulanması gerekir.

Kalıcı bir makyaj için

Makyaj uygulamasında el ya da sünger yerine fırça ile yapmak, her zaman makyajın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Transparan bir pudra kullanmak gerektiğini sanırım belirtmeye gerek yoktur.

Rujunuzun kalıcılığı için ise,  rujun rengindeki bir kalemle dudaklar doldurulduktan sonra ruj sürülmelidir. Son olarak yine bir transparan pudra ile rujunuzun çok daha kalıcı olduğunu göreceksiniz.

Doğal makyaj tüyoları

Cildinize uygun bir renkte fondöten ile cilde bir zemin hazırlanır. Ancak kusurları fondöten ile örtmeye çalışmamak gerekir. Kusurları gizlemenin en güzel yolu, gözaltı kapatıcısı uygulamaktır.

Bronz pudra ile elmacık kemikleri ön plana çıkarılır, aynı pudra, far amacıyla da kullanılır ve doğal bir görünüm yakalanır.

Işıltılı bir pudra şakaklara uygulandığında ise, daha canlı ve genç bir görünüme kavuşmayı sağlar.

Her kadının sahip olması gereken makyaj malzemeleri

Ten rengine uygun bir fondöten, pudra, doğal tonlarda farlar, iyi bir makyaj temizleyici, kaliteli bir maskara ve son olarak tabii ki kaş farına mutlaka sahip olunmalıdır.

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir