Anasayfa / Moda / 2014 Trendi: Sorbe Tonları

2014 Trendi: Sorbe Tonları

Capcanlı renkleri sevenler, bir sabah uyanır ve pastel tonlarla karşılaşırlar. Nude tonlarını sever miyim derken, kendilerini açık ve toz renklerin içinde bulurlar. İşte budur, modanın cazibesi. Önce vitrinler, sonra sokaklar, derken bir bakmışsınız, siz de aynı modaya dâhil olmuşsunuz. 2014 ilkbahar-yaz modasının baş tacı haline gelen sorbe tonları nelerdir, nasıl kombinlenir ve pastel tonlarında makyaja dair ipuçları fiskosta.com’da.

Pembe rengi

Pastel tonlarındaki pembe rengini bu sezon çokça görüyoruz. 2014 ilkbahar-yaz mevsiminin rengi, pembenin nude tonlarına yakın olanlarıdır. Açelya pembesinden sorbe pembelerine,  şeker pembelerine kadar birçok tonda pembe, her yaştan kadının trendi olmaktadır.

Neondan nudeye

Geçtiğimiz sezonda insanın içini kıpır kıpır yapan neon tonlarının modası bu sene de devam etse de, tahtının fazlasıyla sarsıldığını söyleyebiliriz.  Çünkü moda dünyası, açılışını nude renklerle yaparak daha dingin bir döneme geçiş yaptı. Dinamizmin renkleri neonlar, yerini naif tonlara, yani pastel renklere bıraktı. 2014 yazında göreceğiniz tonları meyveli süt renkleri diye adlandırmak, hiç de yanlış olmayacaktır.

Pastel tonları kombinlemenin tüyoları

Tepeden tırnağa aynı renkte giyinecekseniz, mutlaka doğru aksesuarlarla kombininizi canlandırın.

Sorbe kombininde siyah yerine griyi tercih edin.

Pastel tonlarını siyah rengi ile birlikte giymeyin.

Çok sert ve keskin çıkışlar olmaması için kahverengi yerine krem, lacivert yerine de mavi rengini kullanın.

Çorap tercihinde desenlerini mutlaka farklı seçin.

Aksesuarlar

Pastel tonlarına en çok yakışacak takı, altın renginde olanıdır; çünkü yumuşak bir geçiş yapılmasını sağlayacaktır.

Baştan ayağa aynı renkteki kıyafet seçiminde de çanta, kemer, ayakkabı ve takılarla kontrast yapılmalıdır; yani, aksesuarlarda zıt renkler kullanılmalıdır.

Makyajda masumiyet

Sadece kıyafet ve aksesuarlarda mı pastel tonları görüyoruz? Hayır. 2014 yazı makyajda da soft renklerle kadınları masumiyete davet ediyor. Açık tonlarda ojeler, nude tonlarıyla kombinlenerek doğal ve masum bir çekicilik yaratmanıza yardımcı oluyor.

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir