Anasayfa / Beslenme&Diyet / Canan Karatay’dan 9 Adımda Sağlıklı Beslenme Tüyoları
Canan Karatay nasıl besleniyor?
Canan Karatay beslenme şekli ve listesi

Canan Karatay’dan 9 Adımda Sağlıklı Beslenme Tüyoları

Canan Karatay beslenme şekli ve listesi nasıldır, merak ediyor musunuz Prof. Dr. Canan Karatay’ın en çok merak edilen sorulara verdiği yanıtlar Fiskosta.com’da.

Mısır özü ve ayçiçeği yağları zararlı mı, ekmek tüketmeli miyiz, günde kaç yumurta yemeliyiz ve spor yapanlar nasıl beslenmelidir?

Başlıyoruz.

Canan Karatay beslenme şekli

Canan Karatay’dan bilinenlerin aksine beslenme tavsiyesi alacağız. Listemizin başında zeytinyağı var.

Zeytinyağı anne sütüyle eşdeğerdir

Anne sütüyle zeytinyağının vitamin ve mineral değerleri eşittir.

İnsan bedeni ve sağlığı için bu kadar yararlı olan zeytinyağının bol bol tüketilmesi gerekir ve birçok vitamin ve mineralin de vücutta emilebilmesi için zeytin yağına ihtiyaç duyulur.

Zeytinyağını meyve ve sebze sularına damlatabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Zeytinyağını Meyve-Sebze Sularına Damlatın yazımızı okuyabilirsiniz.

Tereyağı kullanımı

Canan Karatay’dan ezber bozan beslenme önerileri devam ediyor.

Zeytinyağı kadar tere yağına da insan vücudunun gereksinimi vardır. Yemeklerinizi doğal tereyağında pişirin.

Ayçiçeği ve mısır yağı zararlı mıdır?

Çiğ tüketildiğinde ayçiçeği ve mısır özü yağlarının hiçbir sakıncası yoktur. Ancak yemeklerinizde bu yağları kullanmaktan kaçının.

Pişirildiğinde trans hale gelen bu yağlar, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Zeytinyağı seçimini riviera değil, sızma, yani doğal olanından yana kullananın.

Canan Karatay nasıl besleniyor, devam edelim.

Paketlenmiş ürünlerin sakıncaları

Marketlerde satılan paketlenmiş hazır gıdalardan kesinlikle kaçının. Başta çocuklarınızın bu hazır gıdaları tüketimini engelleyin.

Hazır, paketlenmiş gıdaların içerisinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen katkı maddeleri bulunmakta ve bağımlılık yapmaktadır.

Ekmek tüketimi

Bir dilim ekmeğin üzerini dolduracak kadar küp şeker dizin. Oradaki küp şekerlerin adedi kadar şeker tüketmiş olursunuz bir dilim ekmek yiyerek. Bu nedenle, ekmek tüketmekten kaçının.

Aynı şekilde pirinç pilavı ve makarnanın da vücuda şeker olarak döndüğünü unutmayın.

Günde 4-5 tane yumurta tüketilmeli

Bol protein kaynağı olan yumurtayı doğal almak şartıyla günde 4-5 tane tüketin. Bu, sizi hem tok hem de zinde tutacaktır. Ancak yumurtayı rafadan, kayısı kıvamında ya da bol tereyağında pişirerek yiyin.

Haşlanan yumurta sarısı ağızda dağılırsa ya da sarısının etrafı yeşillenmiş olursa, o yumurtanın hiç besin değeri kalmamış demektir.

Kahvaltıda ne yemeli?

Sağlık bir kahvaltı, kişiyi hem tok tutacak hem de gerekli besin değerlerini almasını sağlayacaktır. Avuç içi kadar beyaz peynir, 15-20 tane zeytin, ekmek yerine bir su bardağı ceviz ve yumurta tüketin.

Portakal tüketirken dikkat!

Portakal, bol lif barındırır; günde 1-2 tane yenilmelidir. Portakalın içi lif, kabuğun altı C vitamini barındırır. Bu yüzden, portakalı beyaz kısımlarını almadan elma gibi soyarak tüketin.

Portakalın suyunu sıkarak içmeyin çünkü bütün lifler parçalanmakta, geriye ise şekerli su kalmaktadır.

Spor yapanlar nasıl beslenmeli?

Sadece spor yapanların değil, çocuklarında bol proteine ihtiyacı vardır. Bu nedenle bol protein tüketimine ağırlık verin. Spor yapanların kas gelişimi için protein ve amino asitlere ihtiyacı vardır.

Kırmızı et, iç organlar, kelle-paça ve işkembe tüketmeleri şarttır. Ayrıca, spor yapanların karbonhidrattan uzak durması gerekir.

Canan Karatay beslenme şekli için listemiz böyle. Yararlanabileceğiniz dileklerimizle…

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir