Anasayfa / Beslenme&Diyet / ‘’Diyete Başlıyorum Ama Devam Edemiyorum’’ Diyenlere

‘’Diyete Başlıyorum Ama Devam Edemiyorum’’ Diyenlere

“Diyete başlıyorum,” diyen Zeliş Hanım, beslenme alışkanlığında yaptığı değişiklikleri fiskosta.com’da paylaşıyor. Dilerseniz sözü okuyucumuza bırakalım:

Herkese merhaba,

Bu köşede sizinle güzel bir paylaşımda bulunacağım. Diyete başlıyorum, demem çok doğru bir ifade olmuyor. Çünkü zaten her pazartesi diyete başlayıp, salı günü son verenlerdendim. Buradaki amacım, kazandığım beslenme alışkanlığını sizlere aktarmak.

Eğer bu yolda bana katılmak istiyorsanız, yolculuğuma hepinizi davet ediyorum. Aşağıdaki yorum bölümünden bana sorularınızı sorabilirsiniz. Sizler de zayıflama yolundaki püf noktalarınızı yazabilirsiniz ve büyük bir grup halinde yol alabiliriz.

Diyete başlıyorum çünkü

Önce bu sorunun cevabını verelim. Herkes manken ölçülerine sahip olamaz. Kişisel özelliklerimiz gibi görsel özelliklerimiz de farklılıklar gösteriyor.

Zayıflamak istiyorsunuz, çünkü daha fit görünmek istiyorsunuz.

Çünkü daha güzel olmak amacındasınız.

Kıyafet seçiminiz çoğalırken, tercih ettikleriniz de üzerinizde daha şık duracak.

Görselliği bir tarafa bıraktınız ama artık sağlığınız da sinyal vermeye başladı; mesela çabuk yoruluyorsunuz, dizleriniz ağrıyor, nefes darlığı çekiyorsunuz, karaciğeriniz yağlandı ve daha neler neler…

Diyete başlıyorum ama devam edemiyorum

Her pazartesi internetten bir diyet listesi indiriyorsunuz ve salı günü bırakıyorsunuz.

Bir sonraki hafta arkadaşınızla karşılaşıyorsunuz ve onun diyet listesini uyguluyorsunuz.

Peki ya ünlüleri zayıflatan mucizevi formülleri de deniyor musunuz?

Hepsi size ağır geliyor ya da bir sebepten diyete devam edemiyorsunuz.

Tam diyete başlıyorum bırakıyorum

Bu sefer kararlısınız; kahvaltıda mısır gevreği ve sütle beslendiniz. Hemen arkasından bir telefonla yemek daveti aldınız. Çörekler, börekler ve mantılardan hiç yemeyecek misiniz? Ki battı balık yan gider! Yine salıya kalmadan perhiziniz son buldu.

Artık diyete başlıyorum yemekler içecekler yasak!

Öncelikle bu düşünceyi kafamızdan atıyoruz. Zaten yiyecekler yasaklandıkça, bütün yasaklar gibi cazip hale geliyor. Her şeyi yiyebileceğiz. Tek yapmamız gereken, birazcık kısıtlamak. Ancak o da yaptığımız diyetle alakalı değil. Her sağlıklı birey, yediklerinde ölçülü olmalıdır.

Küçük ayrıntılarla diyete başlıyorum

Çay ve kahvemdeki şekeri kestim. Çok az atıyordum zaten, bahanesinden de artık kurtuldum. Hiçbir şekilde içeceklerime şeker ilave etmiyorum. Size bir itirafta bulunayım mı? Bunca yıl çayımı boşuna şekerli içmişim; şekersiz çay, hiç de fena olmuyor.

Diyete başlıyorum, diye değil. Kahvaltıda 2 yemek kaşığı yulafa yarım bardak süt ve bir elma dilimliyorum; gerçekten çok güzel bir lezzet oluyor. Yulaf, bütün gün tok tutuyor. Ancak iki kaşığı asla üç kaşık yapmıyorum; çünkü yulafın kalorisinin yüksek olduğunu öğrendim.

Yağlı peynir yemeyin, sözüne kulaklarımı tıkadım Kahvaltıda yağlı beyaz peynir yemeyi çok seviyorum; yanında istediğim kadar zeytinim de var.

Bu arada, unutmadan ekleyeyim; kasların her yaşta bize ne kadar lazım olduğunu bilirsiniz. Her gün bir tane yumurta tüketiyorum; çok az haşlanmış ya da tereyağında pişirilmiş. Yumurta, gerçekten de söylendiği gibi tok tutuyor.

Her öğlen bir kâse yoğurt tüketiyorum. Yoğurdu evde kendim yapıyorum. Duruma göre yoğurduma kuru nane ya da tarçın katıyorum.

Ispanak yapraklarını yıkıyorum, büyük bir kâseye koyuyorum. Canım istedikçe ıspanak yapraklarını çiğ olarak tüketiyorum. Ispanakta bol E vitamini var; E vitamini, hücre yenileyici özelliğe sahip.

Aralarda bulabildiğim kadarıyla fındık, fıstık ve ceviz tüketmeye özen gösteriyorum.

Benim en çok sevdiğim gıdalardan biri de sarı leblebidir. Sarı leblebiyi acıktıkça, özellikle de çayın yanında tüketiyorum.

Diyete başlıyorum diye hamur işi yemiyor muyum? Yok böyle bir şey. Hamur işini gayet güzel yiyorum. Ama bunun arkasından birkaç noktaya dikkat ediyorum. Örneğin, hamur işi yediğim gün çorba, çiğ sebze dışında bir şey yemiyorum. Sonraki günlerde de yediklerimi biraz daha kısıtlıyorum.

Akşam yediden sonra bir şeyler atıştırmayı beynime unutturdum.

İtiraf etmeliyim ki cipsler ve bisküviler, en sevdiğim şeylerden. Bunlar için de kendime belirli aralıklarla izin veriyorum. Ama inanın, aralarım çok uzun; tatlarını unutacak kadar.

Şimdi gelelim, başka bir noktaya: Biraz abarttım ve hazır gıdalardan fazla kaçırdım, hamur işlerini bolca tükettim. İşte o zaman, hemen sabahları aç karnına yarım limonu sıktığım bir bardak suyu bir ay boyunca tüketiyorum ve bu süreçte bu gıdalara kesinlikle el sürmüyorum.

Şimdi sorduğunuzu duyar gibiyim; çikolata yemiyor muyum? Çikolatayı ben de çok seviyorum. Ancak küçük bir parça yiyorum; üstelik, yediğim çikolata benim için bir öğün sayılıyor. Çikolata yedikten sonra başka bir şey tüketmiyorum.

Diyete başlıyorum, benim de söylemek istediklerim var, diyorsanız, söz sizde…

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir