Anasayfa / Moda / 2014 İlkbahar/Yaz Modası: Püsküller

2014 İlkbahar/Yaz Modası: Püsküller

Dans etmeyi çok seven, özgür ruhlarıyla kıpır kıpır kombin yapmak isteyenlere harika bir seçenek sunuyor, püsküller. Neon renkler, pastel tonlar derken, şimdi de sıra püskül detaylarında.

16. ve 17.yüzyıllarının Fransız süsü püsküller, yeniden moda severlere sunulmuş.  Özellikle iç dekorasyonda çok fazla kullanılan püsküller, fazla gösterişli bulunarak tercih edilmemekteydi.  Perdelerde ve kadife yastıklarda kullanılan püsküller, gücü simgeliyordu; lüks olarak kabul edilirken günümüzde yeniden yükselişe geçmiş durumdadır.

Kaliteli püsküller

Püsküllerin aksesuarlarda kullanılması, bir anda çok feminen bir hava yaratabileceği gibi kişilerin göz zevkini bozar hale de gelebilir. Peki, nedir bunun kuralı?

Püsküllerin ipek, deri ya da süet olması gerekiyor ki, öylesine sallanan ip parçaları şeklinde kalmasın hafızalarda.

Her şeyde püsküller

2014 ilkbahar-yaz sezonunda püskülleri sadece çantalarda değil, kemer, ayakkabı, şapka ve daha birçok aksesuarda görüyoruz. Elbiselerin etek ve sırt kısmında çokça görüyoruz püskülleri.

Özgürlüğü simgeliyor

Hareketli formlardaki püsküller, özgürlüğü simgeliyor ve coşkuyu temsil ediyor; yaz mevsimi ile çok güzel bir şekilde bütünleşerek daha modern bir hava yaratmanızı sağlıyor.

İşleme detayları

İşleme detayları ile birleştirilen püsküller, görenleri hayran bırakıyor.

Kombin

Püskül detaylar, takım olarak giyildiğinde güzel bir uyum yaratıyor. Takım halinde giyilen, hem de güçlü kombinlenen parçalar, püsküllerle de birlikte tam bir görsel şölen yaşatıyor.

Neşeli püsküller

Püsküllerin en güzel tarafı, birçok kıyafet ve aksesuarla uyum sağlayabilmesi ve neşeli bir kombin yaratabilmesidir. Tek renk, dümdüz bir çantayı ya da ayakkabıyı sadece püsküllerin ne kadar hareketli bir biçime soktuğunu görürsünüz; çok az detay vardır bunu yapabilen.

Canlı, dinamik ve renkli bir ilkbahar-yaz sezonunda püskül ayrıntılarıyla yola devam.

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir