Diş eti iltihabına ne iyi gelir, evde nasıl tedavi edilir? Eğer siz de pratik bir şekilde önce evde müdahale etmek istiyorsanız önce bu gargaraları hazırlayarak mutlaka faydalanın.
Diş eti iltihaplanmasına bazen bir çürük diş, bazen yemek artıklarının diş etlerinin aralarında kalması ve bazen de diş eti taşları sebep olabilmektedir.
Diş eti iltihabına ne iyi gelir, nasıl geçer?
İyot, tuz ve sirkeli su gibi karışımlar anti bakteriyel özellikleri sayesinde diş etindeki iltihaplanmaları ortadan kaldırabiliyor.
İyot gargarası
1/3 çay bardağı suya 5 damla iyot (% 2’lik) damlatın. Bu gargarayı gün içerisinde 3-4 kez kullanın.
15 gün boyunca devam edin.
Yalnız iyot uçucu bir malzeme olduğu için mutlaka gargaranızın ağzını kapalı tutun ve kısa sürede bitirmeye gayret edin.
İyot gargarası diş eti iltihaplanması ve diş eti kanamaları için büyük yardımcıdır.
İyot yok, diş eti iltihabı evde nasıl tedavi edilir diyenler, tuzlu su ve sirkeden de yararlanabilirler.
Elma sirkesi ve tuzlu su gargarası
Diş eti iltihabı için tuzlu su her zaman kullanılır. Hele bir de tuzu sirkeyle birleştirirseniz diş eti iltihabı için harika bir gargara çıkacaktır ortaya.
1 bardak suya 1 yemek kaşığı doğal sirke ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.
İşte gargaranız hazır. Günde3-4 kez kullanabilirsiniz.
Sirkenin ev yapımı olmasına özen gösterir. Mümkünse ayva sirkesini tercih edin ama yoksa elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Diş eti iltihabı nasıl geçer diyenler, bu harika gargarayı da kolaylıkla hazırlayabilir ve faydalanabilirsiniz. Ayva ve elma sirkesi diş eti iltihabı için büyük destekleyicidir.
Evde diş eti iltihabına ne iyi gelir doğal çözüm arıyorum diyenlere bir öneri de karbonat olacak.
Karbonat gargarası
Peki karbonat diş eti iltihabına iyi gelir mi? Karbonat doğru kullanıldığı takdirde diş eti iltihabı için her zaman yardımcıdır.
Bir su bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve iyice karıştırın. Karbonat eridikten sonra yine bu karışımla gargara yapabilirsiniz.
Karbonat diş etinde oluşan inflamasyonu gidermeye ve bakterileri yok etmeye yardımcı olur.
İsterseniz karbonata azıcık su ekleyip macun kıvamına getirip, diş etlerinize sürebilirsiniz. Yalnız fırçalamayın sadece o bölgeye sürün.
Not: Gargaraları hazırlarken kullandığınız suyun klorsüz su olmasına özen gösterin. Bu yöntemlerden hepsini aynı anda yapıp hızlı etki göstermesini beklemeyin. Diş etlerine fazla uygulama yaptığınızda kızarmasına ve hassaslaşmasına neden olabilirsiniz. Bu nedenle sadece birini seçin ve uygulayın.
Diş etlerinizde iltihap oluşmaması için sık sık fırçalayın ve gargara yapın. Sürekli biriken gıda artıkları geçmeyen diş eti iltihaplarına neden olabilir.
Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmanız dileğiyle.