Anasayfa / Beslenme&Diyet / Sağlığımızı Tehdit Eden Hormonlu Gıdalar Nasıl Anlaşılır?
Hormonlu besinler nasıl anlaşılır?
Hormonlu gıdalar nasıl anlaşılır?

Sağlığımızı Tehdit Eden Hormonlu Gıdalar Nasıl Anlaşılır?

Sağlığımızı tehdit eden hormonlu gıdalar nasıl anlaşılır? Hormonlu sebze ve meyveyi anlamanın yolu nedir?

Ülkemizde en fazla tüketilen gıdaların hormonlu olup olmadığını nasıl anlayacağımız konusunda sizler için yaptığımız araştırmaya göre söyleyebiliriz ki aslında dikkatle incelediğimizde birçok sebze ve meyvenin hormonlu olup olmadığını çıplak gözle bile anlayabiliriz.

Öncelikle bilinmelidir ki her mevsim her türlü meyve ve sebzeyi bulabiliyor olmamızın en önemli nedeni hormon takviyesinin zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor olmasıdır. Söz konusu ürünleri mevsiminde tüketmeye özen göstermemizin sağlığımız açısından çok önemli olduğunu göz ardı etmemeliyiz.

Mutfaklarımızdan hemen hiç eksilmeyen meyve ve sebzelerin alışkın olmadığımız özellikleri ile kendilerini kolayca nasıl ele verdiklerini birkaç örnekle sizler için derledik:

Hormonlu gıdalar nasıl anlaşılır?

Hormonları gıdaları nasıl anlarız diyenler için somut örnekler verelim.

Domates

En çok merak merak edilen sorulardan biri de, hormonlu domates nasıl anlaşılır? Çekirdeksiz olan domatesin içi boştur ve suludur.

Patlıcan

İçinin süngerimsi olmasının yanı sıra, patlıcan da çekirdeksizdir.

Kabak

Kabak çekirdeksizdir ve bozuk şekliyle de kendini ele verir.

Biber

Fazla büyük olan biber, ayrıca serttir.

Patates

Şekilsizliğiyle, içinin karalığı ile patates de kolayca anlaşılır. Hormonlu patates nasıl anlaşılır dedikten sonra salatalığa geçelim.

⇒  İbrahim Saraçoğlu’nun Sağlıklı Beslenme Önerileri yazımızı mutlaka okuyun.

Salatalık

Salatalığın içi süngerimsidir ve ayrıca çekirdeği de koflaşmış gibidir.

Çilek

Aşırı büyük, taneleri birbirine yapışık ve içleri boş olan çilek de yakayı ele verir.

Karpuz

Hormonlu yiyecekler nasıl anlaşılır derken karpuzu unutmayalım. Çekirdek yerlerinin boşluğu ile karpuzun hormonlu olduğu göze çarpar.

⇒  Canan Karatay’dan Sağlıklı Beslenme Tüyoları yazımızı okudunuz mu? Harika önerileri var. 🙂

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

2 Yorumlar

  1. Süleyman ÖZKAN

    Hormonlu gıdalar nasıl anlaşılır diye baktım ve kesin çözümü buldum. Şayet ben yiyorsam garanti hormonlu olduğuna karar verdim. Listede ne varsa bende mevcut. Aslında bizim hormonlu gıdaları ayırt etmeye çalışmamız yerine, bununla mücadele etmemiz lazım, ancak o kadar ciddi boyutlara ulaştı ki, bu pek mümkün görünmüyor.
    Hormonlu gıdaların, Dünya nüfusunu doyurabilmek için bir mecburiyet olduğunun ciddi savunucuları da olduğunu hesaba katarsak, yeni hormonlu hayatımız hayırlı olsun demek dışında pek bir seçenek kalmıyor.
    Hormonlu gıdaları ayırt etmek için sadece tanımladığımızda bile ne kadar çirkin geliyor. Oysa biz bunları her gün yiyoruz.

    • Merhaba Süleyman Bey,
      Sizi burada görmek güzel. Katılımcı olmanız beni mutlu ediyor 🙂
      Evet bu kadar nüfusa gıda yetiştirmek hiç kolay değildir. Daha çok kazanmak, daha çok verim almak istenecek. Bu yüzden gıdaların genetiğiyle oynanacak, fazla verim alınabileceği tohumlar ve belki de çok çok fazla kimyasal ilaçlar kullanılacak. Olan da bize olacak.
      Hiçbirimiz üretim yapmak istemediğimiz ve sadece tüketim yaptığımız sürece sonuç da bu oluyor galiba.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir