Anasayfa / Sağlık / Ürtikere Ne İyi Gelir? | Ürtikerden Nasıl Kurtuldum?
Ürtikere ne iyi gelir?
Ürtikerden nasıl kurtuldum?

Ürtikere Ne İyi Gelir? | Ürtikerden Nasıl Kurtuldum?

Ürtikere ne iyi gelir ve ben ürtikerden nasıl kurtuldum? 🤗

Ürtiker nedir vs burada hiç bu konulara girmeyeceğim. Bu konuyu araştıranlar zaten nasıl zor bir hastalık olduğunu çok iyi bilirler.

Son yıllarda ürtikerle uğraşanlardan biri de benim. Üstelik yetmemiş, yanında anjioödem de gelişiyor.

Ürtiker ve anjioödem bir araya geldiğinde de hayati tehlike oluşturuyor.

Ürtikere ne iyi gelir?

Ben de daha önce çok ağır bir ürtiker ve anjioödem atağı geçirince acillik olup bu hastalıkla tanışmıştım. Hastane sürecimi, kortizonlu ilaçları, hepsini ve neler yaşadığımı size daha önce anlatmıştım.

İlaçları bırakıp doğal yollardan hastalığı nasıl atlattığımı da detaylı yazmıştım. Bunun için Kurdeşen Bitkisel Tedavisi yazımı okuyabilirsiniz.

Veeee ben tam bu hastalığımı atlattığımı sandıktan bir yıl sonra ataklar tekrar geldi ve anladım ki yaptığım her şey geçici bir çözümmüş. Bu hastalığın da bir temeli varmış. O temel sebebi bulmadan yaptığın her şey sadece geçici çözüm olabiliyormuş.

Bu konularda onlarca yerli ve yabancı makaleler okuduktan sonra nedenini ve hastalığı kavradım. Bu da bana çözümün yine bende olduğunu gösterdi.

Sorun 1: Mide asidim o kadar azalmış ki neredeyse sıfırlanmış.

Sorun 2: Midemde enzimler çok çok azalmış. (Zaten midede asit ve enzim kalmadığı zaman birçok hastalığa davetiye çıkarıyormuş.)

Sorun 3: Geçirgen yani sızdıran bağırsak denilen bir sorun oluşmuş. Yani bağırsaklarımın yapısı bozulmuş.

Eeeee yani? Yani mide asidi azaldığı için besinleri sindiremiyor. Besinler sindirilemeyince büyük parçacıklar halinde hızlıca kana karışıyor. Vücut bu büyük besin parçalarını düşman olarak algılayıp saldırıya geçiyor. Sonra ölümüne kaşıntı, kızarıklık, şişlik, kabarıklık… Bir de anjiödem geliyor. Silikonlu gibi dudaklar, yumruk yemiş gibi gözler…

Peki benim midemde neden hiç asit kalmıyor ve bu kadar genç yaşta bağırsak sistemim bozuluyor? Bunun birçok nedeni olabilir ama bendeki neden antibiyotikler… Evetttt şöyle bir düşündüm, o kadar uzun yıllar antibiyotik kullandım ki. Mecburdum.

Neyse neyse… Olan olmuş. Şimdi sıra çözümde.

Ürtiker doğal bitkisel tedavi yöntemi

Size ot, çöp önermeyeceğim ama önerilerim altın değerinde olacak.

Ne yapıyoruz?

1- Lokmalarımızı uzun uzun çiğneyip iyice küçültüyoruz ki midemizin işini kolaylaştıralım. Evet evet, böyle uyuz uyuz, yavaş yavaş, hiç canımız istemiyor gibi yemek yiyoruz.

(Hızlı yemek yerdim ve yemek yerken çok zaman kaybetmeyi sevmezdim. Bana göre yemek faslı bir an önce ortadan kalkmalıydı.)

(Bu öneri bana çok boş gelmişti ama her şeyin temelini oluşturduğunu uygulayınca anladım.)

2- Yemek arasında su içmiyoruz. Yemekten yarım saat önceye kadar ve yemekten bir buçuk saat sonraya kadar su tüketemiyoruz. Mideye yemekle ve yemeklere yakın saatlerde giren su, mide asidini seyreltiyor ve sindirimi zorlaştırıyor.

(Biliyor musunuz; ben yemekte iki üç lokmada bir su içen bir insandım. Su bardağı meyve suyu gibi yanımda olacak.)

3- Elma sirkesi içiyoruz. Yarım bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekliyoruz ve yemek arasında içiyoruz. Çoğunlukla aç karnına öneriliyor ama aç karnına benim midemi rahatsız ediyor. Elma sirkesi de besinlerin sindirilmesine inanılmaz yardımcı oluyor.

(Hem yemek arasında su içmeyin deniliyor hem de elma sirkesi ekleyip su için deniliyor. Ne saçma derken, denediğimde inanılmaz faydasını gördüğümü fark ettim.)

(İki – üç ay kadar düzenli olarak elma sirkesi tükettim. Sonrasında sirkenin fazlasının aynı zamanda vücuttan yararlı mineralleri de atabildiğini öğrendim. Bu yüzden her ay on-on beş gün içip diğer günlerde ara vererek devam ediyorum.)

Doğal elma sirkesi olacak. Markettekiler ne kadar doğal, bilemiyoruz. Evde yapın ya da evinde yapıp satan insanlar var, onlardan temin edin.

Evde yapmak isteyenler için annemin elma sirkesi tarifini Evde Elma Sirkesi yazımdan alabilirsiniz.

4- Turşu suyu…Yemek masasına oturdunuz. Hemen iki-üç yemek kaşığı turşu suyu içiyor ya da birkaç parça turşu yiyorsunuz. Çünkü turşu suyu da mide asidini arttırarak sindirimi kolaylaştırıyor. En çok önerileni de lahana turşusu. Sonrasında hemen yemeğinizi yiyebilirsiniz.

(Her akşam yemeğinde birkaç kaşık lahana turşusu ya da suyu içiyorum. Hem probiyotik almış oluyorum, hem mide asidimi arttırıyor hem de lahana turşusu sayesinde B12 vitamini artışına destek sağlamış oluyorum. Daha ne olsun?)

Tam bir buçuk yıldır ürtiker hastalığı için bunları uyguluyorum.

Ürtikerden Kurtuldum mu?

Bu saydığım 4 madde beni bu sorundan kurtardı. Çok rahatım. Doğru adımlar atıp doğru yol aldığıma inanıyorum ama tehlike sınırını aşmış değilim. Söylediklerime dikkat etmediğimde ve proteinli beslenmeye ağırlık verdiğimde “ben hâlâ buradayım” diye beni tehdit ediyor.

Yalnız, bendeki geçirgen bağırsak sorunu 1 günde ya da 1 yılda oluşmadı. Yılların birikintisi var. Bunu tamir etmek de illa zaman alacak.

Artık anjioödem olmuyor, kaşıntı, kızarıklık, şişlik vs. olmuyor ama hep tetikte bekliyorum. Hep kontrollüyüm.

Ürtiker alerjiye ne iyi gelir, evde nasıl tedavi edilir diyenler için yazdım.

Onlarca bitkisel tedavi deneyen, ilaçlar kullanan, 6 ay boyunca yediklerini yazıp ürtikeri tetikleyen besinleri not alan ve bir yıl boyunca bu besinleri tüketmeyen, sıkı bir diyet uygulayan biri olarak yazdım.

Bir yıl diyet yapıp bir yıl sonra dokunan gıdalardan küçücük bir parça yiyip yine ürtiker atağı geçiren biri olarak yazdım.

Hepinize şifa olsun.

Nereden başlayacağını bilemeyenlere yol gösterici olsun. 🙏

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir