Anasayfa / Beslenme&Diyet / Dibek Kahvesi Zayıflatır mı, Faydaları Nelerdir?

Dibek Kahvesi Zayıflatır mı, Faydaları Nelerdir?

Son günlerde siz de kahve ile zayıflandığını, hatta dibek kahvesiyle hızla kilo verildiğini duydunuz mu? Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Gerçekten bir fincan dibek kahvesi zayıflatır mı? Dibek kahvesi nasıl yapılır ve günde kaç fincan tüketilmelidir? Ahmet Maranki, zayıflatan dibek kahvesi tarifini verdi; biz de fiskosta.com okurları için düzenledik. Haydi buyurun mis kokulu kahve tarifimiz için…

Dibek kahvesi için malzemeler

1 çay kaşığı menengiç

1 çay kaşığı yeşil kahve

1 çay kaşığı kakule

1 çay kaşığı üzüm çekirdeği tozu

1 fincan su

Dibek kahvesi nasıl yapılır?

Bir havanda menengiç ve kakuleyi iyice ezin.

Toz haline getirdiğiniz menengiç ve kakuleye yeşil kahveyle üzüm çekirdeği tozunu da ilave edin.

Dibek kahvesini Türk kahvesi pişirir gibi pişirin.

Sabah, öğlen ve akşam olmak üzere günde üç kere yemeklerden önce tüketin.

Düzenli tüketildiği takdirde ağız kokusuna karşı çok etkilidir.

Üzüm çekirdeği, hafızayı kuvvetlendirir ve antioksidan özelliğine sahiptir.

Harika lezzet dibek kahvesi zayıflatır mı?

Dibek kahvesi, hazmı kolaylaştırır ve tokluk hissi verir. Bu nedenle zayıflatmaya etkisi vardır; ancak hiçbir gıda tek başına tüketilerek zayıflama etkisi yapamaz. Kahve, metabolizma hızını arttırır; biraz egzersizle birlikte daha fazla kalori harcamanıza yardımcı olur.

Özellikle dibek kahvesi tüketirken şeker atmaktan kaçının. Çünkü kahveye konulan şeker, vücuttaki yağların yakılmasını engelleyecektir.

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

4 Yorumlar

  1. Seker, tuz ve ekmegi hayatinizdan çıkarın, dilediginizi yiyin. zaten kilo verirsiniz özellikle hic tuz tuketmedigimde ben ayda 4 kilo vermeyi deneyimledim. diger herseyi yedim. seker zaten kanserojen madde iceriyor, sagliga cok zararli. tuz yerine kaya tuzu, seker yerine tatlandirici kullanmanizi tavsiye ederim ?

    • Gül Hanımcığım merhaba,
      Katılımcı olduğunuz, bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Fikirlerinize katılıyorum; ancak tatlandırıcı konusunda emin değilim. Tatlandırıcı kullanmayalım lütfen. 🙂
      Sevgiler…

    • Tuz hayattan çıkarılmalı mı ? Ekmek çıkarılmalı mı ? Elbette ki hayır. Tuz hakkında birtakım araştırmalar yaparsanız bu görüşünüzden sapabilirisniz. Lakin doğru kullanım ve miktarı baz alarak. Tabii aynısı ekmek için de geçerli. Şimdi sizin mantığınza bakınca ekmek ”yeme ve tuz yeme zayıflarsın” mantığı ortaya çıkıyor. Aptal bir fikir diyebilirim ki öyle de! Sizin zayıflama olarak bildiğiniz şey temel olarak kalori açığı oluşturmak ile ilgilidir. Yani siz kalori açğı oluşturmadan ekmek ve tuzu kesseniz dahi asla bir sonuç elde edemezsiniz. Ama ekmek ve tuzu tüketip kalori açığı oluşturursanız kilo verebilirsiniz. Burada önemli olan , kalori açığı oluşturmak. Ekmek ve tuzu ya da şeker gibi gıdaları tamamen kesmek değil.

  2. Bende zayıfladım. gerçekten etkisi var dibek kahvesinin zayıflamaya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir