Anasayfa / Erkekçe / Uzun Saç Modelleri Erkekler İçin – 20 Öneri
uzun saç modelleri erkekler için

Uzun Saç Modelleri Erkekler İçin – 20 Öneri

Uzun saç modelleri, erkek imajının da uzun zamandır önemli bir unsuru durumunda. Bakımı zor, kullanımı zahmetli olsa da, kimi erkeklerin saçlarını uzun kullanmayı tercih ettiğini görüyoruz. Özellikle gençler ya da örneğin farklı olmayı seven, ama bunu yaparken kendi tarzını da yaratmak isteyen bir erkek, uzun saç modelleri arayışında olmak için yeterince sebebe sahip demektir.

Bu yazımızda resimler eşliğinde örneklendireceğimiz uzun saç modelleri, erkek okuyucularımızın beğenisi toplayacaktır inancıyla hemen aynamızın karşısına geçelim ve saçlarımızı şekillendirelim!

Erkek uzun saç modelleri ve isimleri

Saçlarınızın yapısı ister dalgalı olsun, ister düz ya da kıvırcık, hiç fark etmez, önemli olan doğru yüze doğru uzun modeli bulabilmektir. Saçlardaki hacim önemlidir, ama usta ellerde işlem görmesi çok daha önemlidir.

Genel olarak;

•  Dalgalı uzun saç modeli

•  Düz uzun saç modeli

Kıvırcık uzun saç modeli olarak sınıflandırılmaktadır.

Eğer saçlarınız dalgalıysa, hacim konusunda zaten belli bir avantajınız olacağından, işiniz çok daha kolay demektir. Tek yapmanız gereken, kırıklarınızı aldırarak ve biraz da kat verdirerek saçlarınızın bakımlı kalmasını sağlamaktır. Tabii saç kremi kullanmayı da tercih edebilirsiniz; böylece, saçlarınız hem daha iyi şekil alacak hem de parlak ve canlı duracaktır.

uzun saç modelleri erkek dalgalı

erkek uzun saç modelleri dalgalı

dalgalı uzun saç modelleri erkek

Saçlarınız düzse, uzun saç, bakımı erkek için zor olsa da, tercihi doğru olacaktır. Yalnız, burada asıl dikkat edilmesi gereken ayrıntı, saçlarınız dalgalı saça göre daha az hacimli görüneceğinden, doğru yerlerde doğru kesimi yakalayabilmektir. Sizlere katlı kesimi öneririz; saçlarınızın hacimli görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca, fazla uzun olmamasına da dikkat edin. Saçlarınızı mutlaka güvendiğiniz ellere teslim edin.

erkek uzun saç modelleri düz

erkek düz saç modelleri uzun

Kıvırcık saçlarınız varsa, uzun saç bırakma konusunda çok daha hassas ve titiz olmanızda yarar var. Öncelikle, kendinize nasıl bir imaj vermeye çalıştığınızdan emin olun ki, sonuçlar da sizi mutlu etsin. Yuvarlak kesim, size oldukça sempatik bir hava verir; ense kısmı dâhil her yeri uzatmaksa, daha aykırı bir görünüme kavuşmanızı sağlayabilir. Eğer yüz hatlarınız yuvarlaksa, saçlarınızı enseden bağlayabileceğiniz şekilde uzatmalısınız.

kıvırcık erkek uzun saç modelleri

uzun saç modelleri erkek

uzun saç modelleri erkek kıvırcık

Dikkat: Uzun saç modelleri, erkek için özellikle yüz hatları yuvarlak ve geniş olanlara şiddetle tavsiye edilir.

Erkek uzun saç modelleri ve yapılışları

Saçlarını uzun kullanmayı tercih eden erkeklerin belki en önemli sorunu da, doğru şekli verememesi, diğer bir deyişle, saçlarını doğru şekilde yapmayı becerememesidir.

Saçları gösteren en önemli ayrıntının hacim olduğunun unutulmaması gerekmektedir.

uzun saç modelleri yapımı erkek

Ne kadar güzel saçlarınız olursa olsun, eğer doğru bölgelerde doğru hacmi verememişseniz, istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Bunun için de öncelikle doğru bir kesim şarttır.

uzun erkek saç modelleri

uzun saç modelleri yapımı erkek

Başın üst arka kısmı, saçların havalı görünmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Dikkat ederseniz, saçlarının arkası gereğince hacim bulamayan insanlardaki görüntü yadırgatır. O halde, bahsettiğimiz alana, yani üst arka kısma özen göstermelisiniz. O bölge gerektiği gibi kabartılır ve hacim kazandırılırsa, diğer bölgeler de ona göre şeklini bulacaktır.

erkek saç modelleri kıvırcık

erkek uzun saç modelleri kesimi

Zaten uzun saçın en büyük özelliklerinden ve avantajlarından biri de, kullanımı zor görünmekle birlikte, aslında oldukça rahat ve çeşitli olmasıdır.

erkek için uzun saç modelleri nasıl yapılır?

Kısa saçların bazı bölgelerde dikildiğine, şekil almadığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Uzun saçlardaysa böyle bir sıkıntı yaşanmayacağından, birazcık saç kremiyle gayet rahat ve kullanışlı olacağı gibi, şık da duracaktır. İstediğinizde bağlama seçeneğine de sahipsiniz; daha ne olsun!

erkek saç kesim modelleri uzun

uzun saç modelleri erkek

Uzun saç modelleri erkek çocuğu için idealdir

Son dönemde, özellikle ekranlarda erkek çocuklarında da uzun saç modellerine rastlıyoruz. Böyle olduğundan, yaygınlaşması ve sokaktaki insanlarda da görülmesi doğaldır.

Basit bir yorumla şöyle bir çıkarımda bulunulabilir: uzun saç modelleri, erkek çocuklarını çok sevimli gösteriyor.

Küçük yaşlarda saçlara gösterilen özen, hepimizin malumudur. Çocuklarımızı neden bu zevkten mahrum bırakalım ki? Eskiden olduğu gibi kısacık kestirerek kendilerini kötü hissettirmek yerine, bırakalım, çocuklar saçlarının en güzel ve gür olduğu dönemde bunun keyfini çıkarsınlar.

Farklı ve iddialı olmayı seçen bir erkek, kısa saç modellerini ister istemez deneyimlemiştir. Bu yüzdendir ki artık sıra biraz da aykırılığa kaçmakta.

Saçlarınızı doğru sakal imajı ile tamamlamak isterseniz, En Beğenilen Sakal Şekilleri yazıma göz atabilirsiniz.

Uzun saç modellerinden bunca bahsetmişken, uzun lafın kısası, uzun saç modelleri, erkek için kendi tarzını yaratacak ve ona taklidi pek de mümkün olmayan bir özgünlük katacaktır. Yalnızca biraz hayal gücü ve güven…

Yazar Tuba KARADAĞ

Fiskosta.com'un sizlerle olabilmesi için yorum ve desteklerinizi bekliyoruz. Lütfen yazılarımızı sosyal ağlarınızda paylaşın. Sevgiler. :)

179 Yorumlar

  1. Merhabalar bende saç uzatıyorum ve şuan belli bir seviyede önerilerinizi alabilirmiyim..

  2. Hocam fotoğraf atarsam daha iyi olur ama burdan nasıl atacağımı bilmiyorm. saçımı nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum ? Acilen saç modeli ilgili önerilerinize ihtiyacım var.

    • Merhaba Ömer,
      Buradan saç ve yüz tipini yazarsan ve ne tür bir saç modeli istediğini belirtirsen yardımcı olmaya çalışırım. Fotoğrafını facebook sayfamızdan gönderebilirsin.

  3. Merhabalar,
    Ne yaparsam yapayım bir türlü model oturtamadığım;şekil almaz,sık sayılabilecek,dalgalı saçlara sahibim uzatıp ensemden bağlamak istiyorum nasıl uzatabilirim?

    • Merhaba Onur,
      Haklısın, saçlar uzama aşamasındayken şekil vermesi de biraz zor oluyor. Bu süreci atlatırken saçlarını ense ve yan kısımlarından azar azar kestirebilirsin. Eğer saçların çok kabarıyorsa ve şekil almıyorsa aralarından aldırarak yoğunluğunu azalttırabilirsin. İstediğin uzunluğa gelene kadar bu şekilde devam et.
      Hindistan cevizi yağından mercimek tanesi kadar alarak avuçlarına yedir ve saçlarını bununla şekillendir.

  4. Tuba hanım Facebook fiskosta sayfasına saçımın fotoğrafını ve yapmak istediğim modelin fotoğrafını yolladım yardımcı olursanız çok sevinirim ?

    • Evet facebook sayfamıza fotoğrafını göndermişsin. Senin saç modelin zaten uygulamak istediğinden çok da farklı değil. Saçlarını aşırı derecede yandan ayırmışsın, biraz daha ortaya yakın kısımdan ayırmanı öneririm. Banyodan çıktıktan sonra saçlarını bir havluyla kurula. Hafif nemliyken avucuna biraz Hindistan cevizi yağı sür ve saçlarını bununla şekillendir. Parmaklarını kullanarak buklelerini belirginleştireceksin. Erkelere bunları tarif etmek pek de kolay olmuyor. Umarım anlamışsındır. 🙂
      Hindistan cevizi yağı saçlarını besleyecek ve daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır.

  5. Evet yapmak istediğim model ile saçım benzer ben dökülmesinden korkuyorum . saçlarımın daha güçlü ve sağlıklı olmasını istiyorum .bunu nasıl sağlayacağımi bilmiyorum maalesef. sizce keratin bakım yaptırmalımıym ? Bide Hindistan cevizi yagini diplere mi sürecegim nasıl yapacağım tam olarak ? evet bunları tarif etmek kolay olmuyor üstelik nasıl uygulayacagimida bilemiyorum. zahmet verdigimin farkındayım hocam verdiğim zahmetten ötürü özür dilerim ama galiba bir kez görüşlerinizi ve tarifinizi almaya ihtiyacım var .. yardımcı olacağınızı biliyorum şimdiden teşekkürler ?

    • Eğer saçlarını şekillendirmek için soruyorsan Hindistan cevizi yağını jöle gibi kullanacaksın. Ellerine mercimek tanesi kadar hindistan cevizi yağı sürdükten sonra her tarafını şekillendireceksin.
      Saçlarım güçlü çıksın ve dökülmesin diyorsan o zaman haftada bir gün saç maskesi yapabilirsin. 1 kaşık hindistan cevizi yağını saç diplerine ve uçlarına sür, 1-2 saat beklet ve yıka.

  6. Merhabalar tuba abla benim yaşım 17 saçlarımı barış akarsu gibi yapmak istiyorum. kucuklukten beri 6-7 aydır sadece yanları aldım on taraf ve arka tarafa hiç dokunmadim ama saçlarımın boyutları eşit değil onu nasıl ayarlaya bilirim birde dökülme çok oluyor nedeni ne olabilir saçımin yapısı dalgalı

    • Merhaba Gökhan,
      Facebook sayfamıza fotoğraflarını göndermişsin. Yapabileceğin tek şey, saçlarını uzatmak. Saçlarının her tarafını aynı uzunluğa getirebilmek için sık sık uçlarından kestir. Önce saçlarının uzun taraflarını kısa kısmına göre ayarlattır. Sonra da uzamasını bekle. 🙂

  7. Erkekler için güzel uzun saç modelleri yayınlamışsınız. ben de diğerlerine verdiğiniz cevaplara göre saçlarımı uzattım. yalnız saçlarım biraz kuru olduğundan bakımsız duruyor. bir öneriniz var mı?

  8. Cevap için çok teşekkür ederim. birde günde yaklaşık 50 tel dökülüyor, bunu nasıl azaltabilirim? birde barış akarsu gibi yapmak istiyorum demiştim, onun için yanları kesmeli miyim yoksa sadece on ve arkalari mi uzatim

    • Sitemizde saç dökülmesine yönelik çok güzel ve etkili formüller paylaşmıştım. “Erkeklerde Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir” başlıklı yazımı incele ve kendine uygun olan saç maskesini seç.

  9. Merhabalar, ben 17 yaşındayım saçlarımı bu yaz eşitlensin diye 3 numara kestirdim. şuan yaklaşık 2 cm uzadı ve saçlarımı uzatmak istiyorum. tek sorun saçlarım çok sıkı ve kalın telli bide dalgalı olunca aşırı kabarıyor. birazcık uzatınca nemlendirici kremler almayı düşündüm. hangisini nasıl kullanacağımı bilmiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim (:

    • Buradaki yazımda saçlarını şekillendirmek için marka önerisinde bulunmuştum. Yararlanabileceğini düşünüyorum.
      İkinci olarak da sana Hindistan cevizi yağını önerebilirim. Hindistan cevizi yağını eline birazcık sürerek onunla şekillendirebilirsin.

  10. Hocam saç maskesini Hindistan cevizi yağı ile mi yapacağım? İşe yarar mi, saçı kırmaz veya inceltmez inşallah.☺️ eczaneden karışım vitamin alıp saçıma uygulamami önerirmisiniz? Bide saçlarım nasıl gözüküyor, gurmu seyrekmi, yani yapmak istediğim model yüzümde nasıl durur sizce? Kafamda deli sorular ama hepsinin cevabı sizde ?

  11. Peki her banyo sonrası mı kullanayım yoksa belli aralıklarla mı kullanayım? bi de saç diplerine mi uygulayayım uçlarına mı? çok teşekkür ediyorum, siz der demez edindim Hindistan cevizi yağını

    • Görkem, herhalde hayatında bir kere de olsa saç şekillendiricisi ya da jöle gibi şeyler kullanmışsındır. bunu da aynı mantıkla kullanacaksın. Saçını şekillendirmek istediğin her seferinde Hindistan cevizi yağını saçlarına gerektiği kadar sürüp şekil vereceksin. Diplerine de gelebilir, uçlarını da; hiç sorun değil.

  12. Hanımefendi saçımı uzatacam ilk defa ama yüz tipime göre bana hangisinin daha iyi gideceği ile ilgili sizin fikrinizi alabilir miyim???

  13. Erkek uzun saç modelleri paylaştığınız için sağ olun. ben de saçlarımı uzatmaya başladım. kıvırcık saçı uzatmak biraz cesaret istiyor ama bana yakışacağını tahmin ediyorum.

  14. Merhabalar ben 5-6 aydır saçımı uzatıyorum. kuaföre uğramadım bu zamana kadar. uzatmaya başlamaya karar vermeden once saçımın iki yani ayni uzunlukta değildi o sekilde uzattım. herneyse şuan araştırıyorum nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında birçok öneri aldım ama kafam allak bullak oldu. kirik aldırma kat attirma gibi… sizin önerilerinizi almak istiyorum fotoğraf paylaşımı yapabilirim sayfanızdan tesekkur ederim simdiden.

    • Merhaba Yasin,
      Sanırım saçlarını uzatmak istiyorsun ama iyi bir model arayışındasın. O zaman fiskosta.com’un facebook sayfasından bize fotoğrafını gönderebilirsin. Aynı zamanda yine buradan yaşını ve saç tipini, fotoğrafını gönderdiğini de belirtirsen sana saç modelin hakkında fikir sunmaya çalışırım.

  15. Sayfanızdan erkek uzun saç modeli için fotoğraf ilettim. 18 yaşındayım önerilerinizi bekliyorum. attigim resimlerde saçım ıslak, kuru halinde en son attigım fotoğraf gibi oluyor 🙂

    • Yasin, saçların zaten fotoğrafını gönderdiğin modelle aynı. Biraz ense kısmından toparlatmalısın. Sadece saçlarına iyi şekil verebilmen gerekiyor. Saç köpüğü ya da hindistan cevizi yağını eline dök ve parmaklarında dalgaları belirginleştir. Bunu yaparken saçlarının nemli olmasına özen göster.

  16. İçimi bi nebze olsun rahatlattiniz. enseden toparlatmaktan kasıt acarmisiniz ne boyutta olacak kuaföre enseden toplarmisiniz dersem fazla kesim yapılma korkusu olduğundan kuaföre ugramiyorum uzatma kararı aldığımdan beri 🙂 ve sac kopugu işimi görür ise önerebileceğiniz markanın saçıma uygun olan seçeneğini soylermisiniz daha once wax kullanmışlığım da oldu bu arada tesekkur ediyorum değerli yorumlariniz için ve devamını bekliyorum 🙂

    • Ense kısmının sadece kırıklarını aldır, yarım cm kadar kestir. Herhangi bir markanın saç köpüğünü kullanabilirsin. İlla benden bir öneri istiyorsan, en kaliteli markalara yer vermiştim. “Saç Kremi – Erkek İçin Öneri ve Kullanımı” başlıklı yazımdan fikir edinebilirsin.

  17. O makaleyede bakacam son olarak saçımı toplarken önden 3 tutam sac öne sarkiyor bunun için ne yapmam lazim ?

  18. Merhaba benim saçım burun deliklerime kadar geliyor. uzun düz ve ince saçlı bir saça sahibim. ben kıvırcıklaştırmak istiyorum ama öyle bildigimiz çok fazla kıvırcık degil. tatlı kıvırcık modeli anlamında.Bunun için önerebilceginiz ne var acaba

    • Merhaba Kadir, senin saç yapın düz olduğu için bunu sonradan değiştirmek mümkün değil. Sadece saçını şekillendirirken dalgalı ya da düz saç modellerini tercih edebilirsin. Saçlarına dalgalı ya da kıvırcık bir model verebilmek için saç maşası kullanabilirsin. Saç maşasıyla hafif dalgalar vererek köpük, jöle gibi saç şekillendiricilerinden sürersen gün içerisinde istediğin formda olacaktır. Ya da bir saç fırçasıyla fön şekip saçına hafif dalgalar verebilirsin.

  19. Merhabalar ben saçımı uzatmak istiyorum. hangi modeli seçmeliyim nasıl uzatmalıyım kuaför e gidince saçımı nasıl düzelttirmeliyim herhangi bi ürün kullanmam gerekiyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler .

    • Merhaba Ahmet. Facebook sayfamızdan fotoğrafını göndermişsin. Engin Akyürek’ten esinlenebilirsin. Bu şekilde uzatmaya devam edersin, kuaförde de saçlarının uçlarından azar azar aldırarak bakımlı bir şekilde uzamasını sağlayabilirsin. Sana facebook sayfamızdan örnek bir fotoğraf gönderdim. Sadece köpük formunda bir saç şekillendiricisine ihtiyacın var.

  20. yaşım 29 tuba hanım ilk defa saçımı uzatmak istiyorum. zaten başladım dedim ya hep kısaydı ama uzatmaya karar verdim ne olursa olsun diken gibi saçlarım var beyazlarda çok. uzayınca oturur mu bilmiyorum sonunda sizi buldum. faceden resim atıcam size. sizce uzun yakışırmı bi bakın bide yüz tipim hangi guruba giriyo bilmiyorum lütfen yardımcı olunuz

    • Saçlarını uzattıkça daha kolay şekil alacaktır. Sana örnek bir model gönderiyorum. Düz saçları şekillendirmek zor gibi görünse de doğru saç kesimiyle farklı ve modern bir görünüme kavuşabilirsin. Göndereceğim görselden de göreceğin gibi saçlarının arka kısmını ense uzunluğunda, ön kısımlarını da kulak bitimine kadar uzatabilirsin. Özellikle arka kısmına biraz kat verildiğinde saçların daha hareketli duracaktır. Kolay gelsin.

  21. Kolay gelsin Tuba hanim, 37 yaşındayım ve her zaman saçımı uzatma hevesim vardı ama her zaman tereddüt ettim. en sonunda berberim cesaretlendirdi ve 7 aydır saçımı kesmiyorum. saçımda baya uzadı ama şuan nasıl bir model vereceğimide bilemiyorum.. yazılarınızı tesadüfen nette dolaşırken gördüm.. saçım kumral ve ak karışımı, yani biraz gri rengi anımsatıyor ve fazla dalgalı, kıvırcığa yakın. erkek kıvırcık uzun saç modeli konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. çare bulamazsam saçlarımı kestirecem ve facebook adresinizide soylerseniz ekliyim.. şimdiden teşekkür ederim saygılarımla…

    • Merhaba, yukarıdaki yazımızda kıvırcık saç modelleri için örnekler paylaştık. Yüz şeklini bilmek isterdim. Manşetteki ilk görsel, yazının içindeki 2. görsel başta olmak üzere diğer kıvırcık saç modellerinden de esinlenebilirsin.Mesleğin, giyim tarzın ve sakal biçimin dahil saç modelini belirlemede etken. Kıvırcık saça çekil vermek biraz zor olabilir. Eğer daha kısa ve modern bir saç kesimi istersen, aşağıdaki görselden yararlanabilirsin. Saçların nemliyken bir şekillendiriciyle bukleleri belirginleştirirsen çok daha iyi bir sonuç elde edebilirsin. Kolay gelsin.

      • Tuba hanım resim atabilirim isterseniz, nereye atacağımı yönlendirirseniz ve saçımla ilgili yardımcı olursanız çok makbule geçer.. şimdiden teşekkür ediyorum başarılar diliyorum saygılar….

      • İyi akşamlar tuba hanım facebook sayfanızdan size resim yolladım. saçıma nasıl bir şekil vermem gerektiğini yardımcı olurmusunuz lütfen… teşekkür ederim saygılar…

  22. Merhaba tuba hanım bende saçlarımı uzatmak istiyorum fakat dalgalı ve kuru saçlarım var ne tür bir yol izlemeliyim yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler

  23. Ben sacımı uzatiyorum ama nasil kestirecegime karar veremedim nasil bir yol izleyebilirim sacim dalgali

    • Merhaba Musa, kaç yaşında olduğunu bilmiyorum. Yüzünün şekli, saç modelini belirleme de çok önemli. Bu yüzden sana yardımcı olamıyorum. İstersen yüzün yuvarlak mı uzun mu, kaç yaşındasın gibi bilgileri bana yazarsan sana fikir veriyim olur mu?

  24. Merhaba tuba hanım ben saclarimi uzatıyorum ve sizden yardim bekliyorum. sizin görüşünüz yorumunuz benim için önemli. bir saat öncede yazmiştim ama gözükmüyor yazdigim ben fotoda yollamak istiyorum. yardimlarinizi bekliyorum yardımcı oluyormusunuz

  25. Merhabalar,

    Fotoğraflarımı gönderdim size. Ben yurt dışına çıkıcam orda da berber gibi diğer ihtiyaçlarımın yanında gereksiz kalan bir şeye para harcamak istemiyorum. İlk olarak sizce yüzüme en uygun saç tipi hangisi? İkincisi de berber ve herhangi bir makas müdalesi olmadan dümdüz uzatmayı planladığım saçlarım için önerileriniz neler ?

    Teşekkürler

    • Merhaba Mustafa,
      Facebook’a fotoğraflarını göndermişsin. Saçların henüz çok kısa. Ben de senin saçlarını biraz uzun kullanabileceğini düşünüyorum, yüzüne daha iyi gidecektir ama en az 6 aya ihtiyacın var. Bunu yaparken de ara ara saçlarının altlarından aldırarak mutlaka düzelttirmek zorundasın, yoksa şekilsiz uzar. Ancak belli bir uzunluğa geldikten sonra saçların makasa pek ihtiyaç duymaksızın uzatabilirsin.
      Kolay gelsin.

  26. Uzun saç modelleri erkekler için olunca pek bi şans kalmıyor. ancak belli modelleri seçebiliyorsun.

  27. 1 yıldır saçımı uzatıyorum. 2 kez falan kırıkları aldırdım. Saçlarım çok çabuk yana düşüyor. Çok çabuk da önüme düşüyor. Dalgalı olmuyor. Halbuki geçen sene uzatırken 5-6 aylık dönemde buklelerim görünüyordu.(Sonra yazın kestirdim maalesef) Şu an 1 senedir kestirmedim doğru düzgün ama uzadıkça düz bir saç haline dönüştü. Salon Veysel’e gitmeyi düşünüyorum. Katlı kesim mi önerirsiniz ? Yüz hattım yuvarlak. Birazdan facebooktan fotoğraflarımı göndereceğim.
    Tony Guy ürünlerim var. Hacim köpüğünü saç maskesini de almayı düşünüyorum. Bağlayınca da saçım düz görünüyor.

    • Merhaba, fotoğraflarınızı göndermişsiniz. Yüzünüz yuvarlak olduğu için profil fotoğrafında kullandığınız saç modeli size çok uygun olmuş. Siz saçlarınızı uzatmışsınız ve madem böyle kullanmak istiyorsunuz, saçlarınızı biraz şekillendirebilirsiniz. Dalgalı bir saç görmek istediğinizi anlıyorum. O zaman banyo sonrasında saçlarınızın nemini havluyla alın. Avucunuza saç köpüğü sıkın ve saçlarınızı köpük sıktığınız avuç içlerinizde şekillendirin. Bukleler daha belirgin ve kalıcı olacaktır. Kolay gelsin. 🙂

  28. Benimle özel ilgilendiniz. Saç kesim için önerilerde bulundunuz. Çevrem tarafından da çok beğenildi. Size teşekkür ediyorum Tuba Hanım.

  29. Mrb Tuba hanım
    Yaklaşık 1 buçuk yıldır saçlarmı uzatıyorum daha doğrusu yanları kestirip üst taraf ve arka tarafa doğru uzatıyorum. çok düzenli bakın yapamasamda elimden geldiği kadar bakımına özen gösteriyorum. lakin saçlarım zayıf ve kırılmalar yoğunlukta uçlarından aldırıyorum. bazen topuz bazende at kuyruğu şeklinde bağlıyorum yada dağınık bırakıyorum. fakat çevremden olumlu olumsuz çok farklı tepkiler alıyorum. sizinle fotoğraf olarak paylaşmak isterim ama facebook üzerinden oluşturamadım bu konuda ve ne yapacağım konusunda bana yardımcı olursanız size minnettar kalacağımı belirtirim şimdiden saygılar

  30. Merhaba tuba hanım 3 4 aydır sac uzatıyorum yanlız sizinde birkaç fikrinizi almak istiyorum.
    1) Sizce yüzümün şekline göre nasıl durur uzun sac?
    2) Kuaförümün demesi üzerine uzatıyorum. Neden diyeceksiniz hemen cevabını veriyim. Saçı fazla düz sana yakışır dedi. Uzatma işinide o soktu kafama. Sizcede bir erkeğin saçı yeterince düzde uzatmasını yoksa farklı modelleri denemeli?

    • Merhaba Talha,
      Facebook’tan fotoğrafını göndermişsin. Saçların çok da düz görünmüyor, biraz dalgalı. Yüzün uzun ve çene kısmın biraz daha sivri. Bradley Cooper’den esinlenebilirsin.

  31. Tuba Hanım, saçlarımı önerilerinize göre kestirdim. Herkes de bana çok yakıştığını söyledi. Sağolun. 🙂

  32. tuba abla saçımın uzamasını nasıl hızlandırabilirim, yardımcı olabilirmisiniz?

    • Saçlarını uçlarından az az kestirdikçe daha hızlı uzayacaktır. Şampuanına 2 çay kaşığı ayçiçek yağından ekleyebilirsin. Ayçiçek yağı da saçlarının hızla uzamasına yardımcı olacaktır.

  33. Merhaba tuba hanim. ben saclarimi 4-5 aydir uzatiyorumç sizce saclarim nasil, yuz tipime uygunmu? facebooktan fotgrafimi attim bi bakarsaniz cok sevinirim.

    • Merhaba Emirhan. Görsel sana fikir verecektir. Senin için iyi gidecek saç modellerinden biri. Saçlarının ön kısımlarını biraz daha uzun tutarak arka kısımları da ona göre orantılatabilirsin. Sakal da Johnny Depp’e yakışmış.

  34. Muhammet İlkcan Çakır

    Saçımı uzatmak istiyorum ama bazen çok kabarıp istediğim şekilde olmuyo. yanlara düşsün istiyorum kabarık dikine uzamasın ne yapmam lazım

    • Facebook sayfamıza fotoğrafını göndermişsin. Saçların kıvırcık. Saçların nemliyken saç köpüğü ya da herhangi bir şekillendirici kullanırsan daha iyi şekil alacaktır. Olduğu gibi bıraktığın için kabarıyor.

  35. Merhaba Tuba hanım ben saçlarımı uzatmak istiyorum ama daha önce hiç uzatmadım yakışır mı bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
    (Facebook sayfanıza fotoğraflarımı attım oradan bakabilirsiz)

    • Uzun saç kullanabilirsin. Yüzüne de gidecektir. Hatta uzun saç sana daha çok yakışacaktır. Saçların şu an kısa olduğu için en az 6 aya ihtiyacın var. Bu süreçte saçlarının altlarından alarak, toparlatarak uzatabilirsin. Kendine yakışan modeli o zaman tekrar konuşuruz.

  36. Sizin yönlendirmenizle saçlarımı uzattım. Şu anki halini de Facebook sayfanızdan gönderdim. Bu uzun saç modelinin bana oldukça yakıştığını düşünüyorum. Teşekkür ederim.

  37. Saçlarım her zaman uzun ama uçlarda hep kırıklar ve yıpranmalar vardı. bu yüzden artık uzaması durdu ve arada kestiriyorum. hızlı uzatmak hem de bakım yapmak için doğal keratin kullanmaya başladım. patentli kretin aynı uzunluğa getirmemi sağladı ve yıpranma kırık falan da kalmadı. saçlarımda tam istediğim gibi uzun ve sağlıklı saçlarım var boya da yaptırıyor olmama rağmen çok sağlıklı ve bakımlı.

    • Onlarca kere siteme keratin bakım üzerine yorumlar yaptınız, ben de YAYIMLAMADIM. Yorumunuzu bu seferlik yayımlıyorum.
      Okur ve takipçilerim bilsinler ki reklam amaçlı yorumlara yer vermiyorum. Keratin her ne kadar dışarıdan uygulanabilse de dışarıdan uygulanan keratin bakımları saç dökülmesini durdurmaya ve saçları uzatmaya yeterli gelmez. Keratin içeriden alınmalıdır.
      Herkese sevgilerimle.

  38. Mrb. Tuba hanım saçlarımı 3-4 aydır uzatıyorum baya bi şekle girdi. Fakat nasil kestirmeliyim nasil bi tarz yapmaliyim cok kararsizim. Şuan ön kısımlar yan ve arkaya oranla daha uzun. Yardımcı olursaniz cok sevinirim.

    • Merhaba, fotoğraf göndermişsin. Yüzün biraz uzun. Bu yüzden saçlarınız uzattığında yan kısımların kısa olmasını ve yüzüne uzanmamasını tavsiye ederim. Saçını eğer bu uzunlukta kullanmak istiyorsan biraz daha altlardan ve yanlardan aldırarak modern hale getirebilirsin. Yine ense kısmını kısa tutabilirsin. Yani daha çok üst kısım uzun olacak. Böylelikle sakalların daha ön plana çıkacak. Görselde sana bu konuda fikir verecek. İlla daha uzun kullanmak istersen şimdilerde moda olduğu gibi saçlarını arkadan ve tepeden bağlayarak kullanabilirsin.

  39. Saçlarımı uzatıyorum yardıma ihtiyacım var yardımcı olabilir misiniz?

  40. Fotomu facebook tan size attım. yaşım 21 zayıfım saçım dalgalı uzatmayı dusunuyorum. dediginiz gibi kesim onemli bana hangi saç modeli yakışır?

  41. Tuba hanım yuzum dikdörtgen ve alnım acık. beyaz tenliyim. bana nasl bi sac onerirsiniz?

    • Saçların yan kısımlardan kısa olarak başlayıp yavaş yavaş yukarıya doğru uzun olacak. Üst kısımlar daha uzun olacak ve bu geçiş kademe kademe gidecek. Kuaförüne böyle tarif edebilirsin. Saçının üst kısmını biraz daha öne doğru ve biraz da karışık şekillendirebilirsin. Hiç bir zaman kalıp gibi bir saç şekli kullanma. Böyle yaptığın zaman ön kısımlar kapanacak ve saçın daha hareketli görünecektir. Umarım beğenirsin. 🙂

  42. Saçlarım kalın telli ve bakımı şekil vermesi hatta en basit tarama yıkama işlemi bile çok zor oluyor. Saçlar kalın telli olursa erkekler için uzun saç modeli kullanmak da çok zor. Güzel durmuyor.

  43. Verdiğini tavsiyeler için teşekkür ederim tuba hanım. sayenizde yüzüme en çok yakışan modeli bulabildim. arkadaşlarım da çok beğendiler yeni saç modelimi.

  44. merhablar saçımı uzatmak istiyorum. saclarim gür dalgalı. 3 aydır kestirmiyorum. yuzum uzun değil ve tam yuvarlak da değil. şu anda nasıl kestirmeliyim? topuz kuyruk gibi modeller yapmak istiyorum teşekkürler şimdiden.

  45. Merhaba. Facebook’tan size yüzümün ve saçımın fotoğrafını attım. Saçım uzayınca tahminen nasıl bir şekil alır? Ve Facebook’taki attığım fotoğraflarda da gördüğünüz gibi benim yüzüm yuvarlak, sizce bana uzun saç yakışır mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir